FIRINDA ÖZEL SOSLU TAVUK FİLETO
Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Sizlere yeniden harika bir tarif vereceğim. Fırında filetolarınızın yumuşacık ve damakta tat bırakacak bir lezzette olmasını istiyorsanız bu tarif çok işinize yarayacak.
MALZEMELER
800 gram fileto tavuk eti
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı süt (soğuk)
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
1 adet büyük boy patates (tercihe göre arttırılabilir)
1 adet büyük boy domates (tercihe göre arttırılabilir)
DOMATES VE PATATES İÇİN AYRICA SOS
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
1.5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle filetoları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Malzemeleri ekleyin. Ve güzelce karıştırın. Buzdolabında 30 dakika üstü kapalı bir şekilde dinlendirin. (ne kadar buzdolabında dinlendirirseniz filetolar o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır). Daha sonra patateslerinizi elma dilimi şeklinde, domateslerinizi yuvarlak şekilde doğrayın. Şimdi patates ve domateslerin sosunu hazırlayın. Patates ve domates sosu için malzemeleri bir kaseye koyun, güzelce karıştırın ve sıcak suyu ilave edip malzemelerin tamamen eridiğinden emin oluncaya dek yeniden karıştırın.
Filetoları, patates ve domatesleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Patates ve domateslerin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 250 derece 30 dakika pişirin. Ve fırında özel soslu fıletolarınız hazır.
800 gram fileto tavuk eti
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı süt (soğuk)
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
1 adet büyük boy patates (tercihe göre arttırılabilir)
1 adet büyük boy domates (tercihe göre arttırılabilir)
DOMATES VE PATATES İÇİN AYRICA SOS
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
1.5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle filetoları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Malzemeleri ekleyin. Ve güzelce karıştırın. Buzdolabında 30 dakika üstü kapalı bir şekilde dinlendirin. (ne kadar buzdolabında dinlendirirseniz filetolar o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır). Daha sonra patateslerinizi elma dilimi şeklinde, domateslerinizi yuvarlak şekilde doğrayın. Şimdi patates ve domateslerin sosunu hazırlayın. Patates ve domates sosu için malzemeleri bir kaseye koyun, güzelce karıştırın ve sıcak suyu ilave edip malzemelerin tamamen eridiğinden emin oluncaya dek yeniden karıştırın.
Filetoları, patates ve domatesleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Patates ve domateslerin üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 250 derece 30 dakika pişirin. Ve fırında özel soslu fıletolarınız hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder