ÇİLEKLİ MUZLU PASTA

Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere daha önce bahsettiğim pandispanya keki ile yaptığım bir pasta tarifi vereceğim.


MALZEMELER

Kek İçin:

4 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Not: Pandispanya kek tarifi daha önceki paylaşımlarımda mevcuttur.

İçi Ve Süslemek İçin:

2 paket sade krem şanti
2.5 su bardağı süt
1 paket çikolata
4 adet büyük boy muz
15 adet çilek
Damla çikolata

YAPILIŞI

İlk olarak pandispanya kekini yapıp. Soğuması için bir kenara alın. Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Buzdolabında biraz soğumaya bırakın. Soğumuş keki ip ya da bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın. Bir kaşık yardımıyla süt ile keki ıslatın. Soğumuş olan krem şantiyi alıp spatula yardımıyla kekin üzerine dağıtın. Ardından çikolatayı kekin üzerine rendeleyin. Muzları yuvarlak şekilde, çilekleri de dikey şekilde orta kalınlıkta kesin ve kekin üzerine dizin. Diğer keki de üzerine yerleştirin. Süt ile yine ıslatın. Krem şantiyi sürün. Kekin üstünü pürüzsüz bir hale getirin. Ortadan ikiye kestiğiniz çileklere ve yuvarlak kestiğiniz muzlara göz yapmak için bir çay kaşığı yardımıyla iki nokta şeklinde krem şanti koyun. Damla çikolataları krem şanti koyduğunuz yere bastırın. Böylelikle yapışacak ve göz hali alacaktır. Bu şekilde pastanın üstünü kaplayın. Ve çilekli muzlu pastanız hazır. 


Afiyet olsun...


Yorumlar

Popüler Yayınlar