PATLICAN MEZESİ

Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere yine çok lezzetli ve çok pratik bir meze tarifi vereceğim.


MALZEMELER

1 adet büyük boy patlıcan
1 yemek kaşığı homojenize yoğurt ya da ev yoğurdu
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 küçük diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanı güzelce yıkayın, üzerine çatal yardımıyla delikler açın.


Ardından önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika közleyin. Süzme yoğurt, homojenize yoğurt, mayonezi bir kaseye alıp karıştırın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve yoğurdun içine ekleyin, güzelce karıştırın.


Közlenmiş patlıcanı bir kaseye alıp üzerini kapatın bu şekilde 5-10 dakika bekletin (daha çabuk soyulmasını sağlayacak). Daha sonra patlıcanı ince ince doğrayın.


Kaseye alın, tuz ekleyin ve güzelce karıştırın. Mezeyi servis tabağına alın. Ardından tavaya zeytinyağını ekleyin altını kısık şekilde açın. Pul biberi ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız mezenin üstüne gezdirin. Ve patlıcan mezeniz hazır.


Afiyet olsun...


Yorumlar

Popüler Yayınlar