PATATES PÜRESİ

Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere çok pratik, etin, tavuğun yanında da servis edebileceğiniz bir tarif vereceğim.


MALZEMELER

7 adet küçük boy patates ya da 2 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri bol suda haşlayın. Ardından haşlanmış patatesleri soyup derin bir kaseye alın.

 

Tereyağı ekleyin. Çatal yardımıyla güzelce ezin. Süt, tuz ve süt ekleyin. Blender yardımıyla püre haline getirin.


Ve patates püreniz hazır. Dilediğiniz gibi servis edin.




Afiyet olsun...

NOT: Tereyağını mutlaka patatesler sıcakken ekleyin. Erimesi daha kolay olacaktır. Ve patateslere tadı geçerek daha lezzetli bir hal alacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar