HAVUÇLU KABAK MÜCVERİ
Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim.
MALZEMELER
2 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
2 adet yeşil soğan
1 adet havuç
Yarım su bardağı un
1 tatlı taşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Öncelikler kabakları soyup rendeleyin. Kabakların suyunu sıkıp bir kenara alın (kabakların suyunu sıkmayı sakın unutmayın). Ardından yeşil soğanları ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve bir kenara alın.
Yumurtayı derin bir kaba alın, güzelce çırpın. İçine yavaş yavaş unu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip çırpın.
Daha sonra kabakları, soğanları ve havuçları ekleyip karıştırın. Teflon bir tavaya yağ koyun ve altını açın, yağ ekleyin.
Karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya koyun. Arkalı önlü kızartın. Dilediğiniz gibi servis edin. Ve kabak mücverleriniz hazır.
Öncelikler kabakları soyup rendeleyin. Kabakların suyunu sıkıp bir kenara alın (kabakların suyunu sıkmayı sakın unutmayın). Ardından yeşil soğanları ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve bir kenara alın.
Yumurtayı derin bir kaba alın, güzelce çırpın. İçine yavaş yavaş unu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip çırpın.
Daha sonra kabakları, soğanları ve havuçları ekleyip karıştırın. Teflon bir tavaya yağ koyun ve altını açın, yağ ekleyin.
Karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya koyun. Arkalı önlü kızartın. Dilediğiniz gibi servis edin. Ve kabak mücverleriniz hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder