DERE OTLU KABAK MEZESİ
Merhaba sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere hem çok kolay hem çok lezzetli hem de çok pratik bir tarif vereceğim.
MALZEMELER:
1 adet küçük boy kabak
5-6 dal dere otu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı ucu tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Öncelikle kabakları rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip kapakları rengi hafif koyulaşıncaya kadar kızartın. Ardından soğuması için bir kenara alın. Bir kaseye yoğurt ve mayonezi ekleyin. Dere otlarını ince ince kıyın, sarımsağı rendeleyin, tuzu da kaseye ekleyin.
Soğumuş olan kabakları da kaseye ekleyin ve güzelce karıştırın. Ve mezeniz hazır.
MALZEMELER:
1 adet küçük boy kabak
5-6 dal dere otu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı ucu tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle kabakları rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip kapakları rengi hafif koyulaşıncaya kadar kızartın. Ardından soğuması için bir kenara alın. Bir kaseye yoğurt ve mayonezi ekleyin. Dere otlarını ince ince kıyın, sarımsağı rendeleyin, tuzu da kaseye ekleyin.
Soğumuş olan kabakları da kaseye ekleyin ve güzelce karıştırın. Ve mezeniz hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder