KIYMALI POĞAÇA

Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere çok lezzetli, yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim.


MALZEMELER:

6 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Alabildiğince su

İç Harcı İçin:

250 gram dana kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle derin bir kaba unu ekleyin. Unun ortasına bir tümsek açın. Yumurta, yoğurt, margarin, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyin. Elinizle biraz karıştırın ve mayayı ekleyin bu şekilde biraz daha elinizle karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyin, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurunuzun üstünü kapatın ve 1 saat kadar mayalanması için dinlendirin.


 İç harcı için soğanı rendeleyin. Bir tavaya yağ ekleyip soğanları sararıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin biraz kavurun. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Piştiğinden emin olduktan sonra iç harcınızı kenara alın.


Mayalanmış olan hamurdan ellerinizi biraz yağlayarak (bu hamurun elinize yapışmasını engelleyecektir) ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde parçalar alın. Elinizle hamuru biraz açın ve ortasına kıymalı harcı ekleyip kapatın. Üzerlerine yumurta sarısını çırpıp sürün.


 Dilerseniz susam ve çörek otu da ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Ve poğaçalarınız hazır.


Afiyet olsun...  

Yorumlar

Popüler Yayınlar