MERCİMEK KÖFTESİ
Merhaba, sevgili ziyaretçilerim umarım hepiniz iyisinizdir. Bugün sizlere günlerin vazgeçilmezi, çok pratik çok da lezzetli mercimek köftesi tarifi vereceğim
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2.5 su bardağı su
5 adet yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Dilerseniz yarım demek maydanoz da kullanabilirsiniz. Ben sevmediğim için kullanmadım.
YAPILIŞI
Öncelikle mercimekleri bir tencereye alın ve 2.5 su bardağı suyu ekleyin. Ocağın altını açın ve pişmeye bırakın. O sırada kuru soğanı ince ince doğrayın. Bir kenara alın. Mercimekler piştikten sonra altını kapatın. Tencereye bulguru ilave edin ve tencerenin ağzını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Yeşil soğanları doğrayın, maydanoz kullanacaksanız onları da ince ince doğrayın ve geniş bir kaba alın. Tavaya sıvı yağ ekleyin. Soğanları tavaya dökün ve sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.Mercimek ve bulgur karışımını derin ve geniş bir kaba alın. Kavurduğunuz soğanlı salçayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, pul biberi de bu kaba ekleyin.
Hafif soğuduktan sonra güzelce yoğurun. Ve soğanları ekleyin. Bütün malzemeler birbirine geçinceye dek yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil verin, süsleyin. Ve mercimek köfteleriniz hazır.
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2.5 su bardağı su
5 adet yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Dilerseniz yarım demek maydanoz da kullanabilirsiniz. Ben sevmediğim için kullanmadım.
YAPILIŞI
Öncelikle mercimekleri bir tencereye alın ve 2.5 su bardağı suyu ekleyin. Ocağın altını açın ve pişmeye bırakın. O sırada kuru soğanı ince ince doğrayın. Bir kenara alın. Mercimekler piştikten sonra altını kapatın. Tencereye bulguru ilave edin ve tencerenin ağzını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Yeşil soğanları doğrayın, maydanoz kullanacaksanız onları da ince ince doğrayın ve geniş bir kaba alın. Tavaya sıvı yağ ekleyin. Soğanları tavaya dökün ve sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.Mercimek ve bulgur karışımını derin ve geniş bir kaba alın. Kavurduğunuz soğanlı salçayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, pul biberi de bu kaba ekleyin.
Hafif soğuduktan sonra güzelce yoğurun. Ve soğanları ekleyin. Bütün malzemeler birbirine geçinceye dek yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil verin, süsleyin. Ve mercimek köfteleriniz hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder