MİNİK EKMEKLER
Merhaba, sevgili ziyaretçilerim. İçinde bulunduğumuz süreç yüzünden artık çocuğu bakkala ekmek almaya da gönderemiyorsunuzdur. Bu yüzden fazlasıyla işinize yarayacak bir tarifle sizlerleyim.
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı süt ya da su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz maya ya da 1 paket yaş maya
Üstü İçin:
2 yemek kaşığı yoğurt ya da su
YAPILIŞI:
Öncelikle 1.5 su bardağı sütü derin ve geniş bir kaba dökün. Maya, tuz ve şekeri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelecek kadar yoğurun.
Hamurun üzerini bir streç ile kapatın ve ılık bir ortamda 40 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra orta büyüklükte parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları bir zeminde uçları biraz daha ince olacak şekilde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Daha sonra bir kasede yoğurt çırpın ve ekmeklerin üzerine sürün(ekmeğin parlak görünmesini sağlayacaktır. Süzgeç yardımıyla ekmeklerin üzerine biraz un serpiştirin. Ve keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarına çizik atın biraz derin olsun(ekmeğin içinin de güzelce pişmesini sağlayacaktır.
Önceden ısıtılmış alt üst 230 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırının alt kısmına bir kap su koymayı unutmayın bu ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Ve minik ekmekler hazır.
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1.5 su bardağı süt ya da su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz maya ya da 1 paket yaş maya
Üstü İçin:
2 yemek kaşığı yoğurt ya da su
YAPILIŞI:
Öncelikle 1.5 su bardağı sütü derin ve geniş bir kaba dökün. Maya, tuz ve şekeri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelecek kadar yoğurun.
Hamurun üzerini bir streç ile kapatın ve ılık bir ortamda 40 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra orta büyüklükte parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları bir zeminde uçları biraz daha ince olacak şekilde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Daha sonra bir kasede yoğurt çırpın ve ekmeklerin üzerine sürün(ekmeğin parlak görünmesini sağlayacaktır. Süzgeç yardımıyla ekmeklerin üzerine biraz un serpiştirin. Ve keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarına çizik atın biraz derin olsun(ekmeğin içinin de güzelce pişmesini sağlayacaktır.
Önceden ısıtılmış alt üst 230 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırının alt kısmına bir kap su koymayı unutmayın bu ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Ve minik ekmekler hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder